Recreanten

Wie?

“Recreatieve badmintonner” is een ruim begrip aangezien je er mensen van alle leeftijden(19+) en niveaus tegenkomt. Het op een sportieve manier plezier maken staat centraal.

Ben je een beginnend badmintonner of een speler met al wel enige ervaring? Zoek je een club waar je  gezond en vriendschappelijk kan sporten? Doe je het enkel voor het plezier of wil je ook je loop- en slagtechnieken leren verbeteren? Dan is  BC Challenge Wetteren de geschikte club voor jou!

Benodigdheden

Badminton is een zeer laagdrempelige sport, je hebt enkel een racket nodig! De club zorgt immers voor shuttles en netten. Zelfs een partner moet je niet meebrengen!  Er zijn spelers van alle niveaus in de club om mee samen te spelen.

Proeven van de sfeer?

Als start kan iedereen driemaal komen proberen / proeven op één van de  voorziene speelmomenten. Op elk moment is er vaak iemand van het bestuur aanwezig die je kan aanspreken.

Na drie keer proberen wordt het lidmaatschap aangevraagd door in te schrijven. Na betaling van het lidgeld kan de fun definitief beginnen.
Aansluiten

Heb je meer ambitie?

Zin om eens een nieuwe uitdaging aan te gaan? Voor wie zijn/haar kunnen eens willen testen zijn er verschillende recreantentornooien. Dit zijn niet officiële tornooien georganiseerd door clubs die al dan niet aangesloten zijn bij de Vlaamse badminton liga. Deze tornooien worden meestal op 1 dag afgehandeld en omvatten de disciplines DD(Dubbel Dames) DH(Dubbel Heren) en DG (Dubbel gemengd). Je speelt dan in een poule naargelang je inschreven sterkte en maakt dan onderling uit wie de winnaar is. Doorgaans speel je minstens zo’n 3-tal wedstrijden.

De kalender kan je raadplegen op Tornooien

Wat als je wilt deelnemen aan een officieel georganiseerde competitie/tornooi?

Voor deelname aan officiële tornooien of competitie is een overschakeling naar competitie statuut vereist.

  • Indien je een account hebt op BVL (Badminton Vlaanderen) gebeurd de overschakeling van het statuur recreant naar competitie
  • Indien je als recreant nog geen login hebt dien je de eerst aan te maken op onderstaande link. OPGELET: dit account moet gekoppeld worden aan je BVL lidnummer (meer info)